Zákon o organizovaní športových podujatí

10.02.2009

   My, Národná zRada Slovenskej republiky, Ťa, zaostalého človeka, t.j. návštevníka športových podujatí (ďalej diváka, fanúšika) upozorňujeme na to, že Tvoj primitívny spôsob života (účasť na zápase obľúbeného futbalového, hokejového či kolkárskeho klubu) už nebude len tak ľahko tolerovaný. Pretože sa naďalej odmietaš zúčastňovať prospešných činností (rozumej celodenný nákup v niektorom z obchodných centier, či vysedávania pri televízore) a prejavuješ náznaky zvláštneho, nami nepochopiteľného správania (vraj nejaká „slobodná vôľa“), my, Tebou zvolení posranci sme sa uzniesli na zákone 479/2008 Z.z. o organizovaní verejných telovýchovných podujatí atď., ktorý Ťa od takéhoto konania odradí!

   Ak sa pravda z iných (napr. masochistických) pohnútok mieniš naďalej zúčastňovať na futbalových či hokejových zápasoch, vedz, že budeš (vďaka nám, impotentným zbabelcom) buzerovaný ako to len pôjde, hehe! Ak prídeš po 1.12.2008 na zápas svojho obľúbeného futbalového mužstva, pritom ale nedodržiavaš pokyny organizátora (napr. hučíš na hráčov narodených v soláriu), usporiadateľov, zástupcov obce, SBS (t.j. zjednodušene všetkých naokolo), narušuješ verený poriadok (však my vám to fandenie zakážeme!!!), alebo priebeh zápasu, ďalej slopeš pivo, alebo iný alkohol (ak to obec zakázala, a to si píš že zakáže :-P), neopustíš štadión, ak ťa na to usporiadateľ vyzve, či sa po skončení podujatia pokojne nerozídeš, dostaneš pokutu až do 332 šekelov, oh pardón, eur (10 000 SKK) a obec, alebo súd ti udelí zákaz vstupu na štadióny v trvaní možno až 2 roky!

   Samozrejme okrem toho dodržuj zákazy – zákaz vstupu so strelnou zbraňou, pyrotechnickým výrobkom alebo iným predmetom, ktorým je možné na niekoho zaútočiť (to jest všetko čo sa ujovi usporiadateľovi, alebo ujovi policajtovi nepáči), zákaz vstupu s alkoholom, ak to bolo obcou zakázané (upozorňujem ťa ešte raz, že obec na zákaz požívania alkoholu na štadióne vyzve polícia a obec ho je potom nútená vydať :-P). Ďalej máš zákaz vstupovať opitý, alebo pod vplyvom drog, zakrývať si tvár, ak ťa na to policajt vyzve, alebo ťa ide biť, nevhodným spôsobom používať symboly cudzích štátov (koniec páleniam vlajok USA či Izraela, juchú!), alebo ich vnášať na zápas, ak je zápas označený za rizikový (t.j. žiadna srbská vlajka na podporu Tvojich slovanských bratov, žiadne klubové vlajky vo farbách Ománu – Spartak Trnava, Argentíny – Slovan Bratislava či Ukrainy – Košice) inak obec od teba zinkasuje 166 šek...uhm, eur (5000 SKK). Jaj, ak by si chcel náhodou používať slovenskú vlajku, tak bacha! Len ak je jej použite v súlade so zákonom 63/1993 (naštuduj si sám).

   Okrem toho od novembra 2009 bude musieť tvoj futbalovú klub zabezpečiť kamerový systém, ktorý umožní identifikáciu Tvojej sprostej tváre, ak teda navštevuješ zápas dvoch najvyšších súťaží a štadión má kapacitu nad 2000 divákov (ak to na tvoj klub neplatí, neteš sa, kamerový systém je povinný na všetkých športových podujatiach, ak sú označené organizátorom ako rizikové – a my už máme páky na to, aby sme za rizikový označili zápas Horný Diel – Dolná Pstruša, hech!). Záznam zo systému je po 7 dňoch zlikvidovaný, ak nie je použitý na účely trestného konania, objasňovania priestupku, alebo vedenie informačného systému. Záznam sa poskytuje polícii, prokuratúre, súdom, obciam, obvodným úradom, a SIS (takže aj milí ŠTB-áci si prídu na svoje). Aby toho nebolo dosť, Tvoj obľúbený SFZ vytvorí informačný systém - evidenciu divákov, ktorí porušili zákaz vnášania zbraní a pyrotechniky a štadión, prišli na zápas opitý, alebo prenášali alkoholické nápoje, boli vyvedení usporiadateľom či sa pokúšali vstúpiť na zápas, aj keď mali zákaz vstupu pričom, aby sa mal Vladko W. na zväze nad čím sexuálne uspokojovať, bude sa zaznamenávať tvoje meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, fotografia tváre a čas trvania zákazu vstupu a to po dobu 5 rokov od zapísania do evidencie!

   No čo, potešili sme Ťa? Myslíš si vari, že to je všetko? Tudlajs! Takže pokračujeme! Dáme moc polovzdelaným indivíduám, ktoré kluby poberú hocikde na ulici - podľa zákona 479/2008 má usporiadateľ -  označený reflexnou vestou s výrazným nápisom USPORIADATEĽ a číslom na prednom a zadnom diele vesty (ak si ju neoblečie, hrozí mu pokuta do 166 €, alebo blokovka 33 €) - právo kontrolovať, či sa na podujatí zúčastňuje len osoba, ktorá nemá zákaz vstupu, presvedčiť sa, či pri sebe nemáš zakázané predmety, neumožniť Ti vstup s nimi a dať Ťa zapísať do informačného systému, nepustiť Ťa na zápas, ak si pod vplyvom alkoholu. Ďalej má právo Ťa upozorniť na nevhodnosť správania (napr. nadávky), porušovanie verejného poriadku, alebo narušovanie priebeh podujatia (proste zabudni na neslušné skandovanie, hádzanie konfiet na plochu, rozhadzovanie papierikov atď.) a ak ho neuposlúchneš, má právo Ti dať pokyn k opusteniu podujatia. Ak ho ani tentoraz neuposlúchneš, má Ťa právo vyviesť a zapísať do zoznamu nežiadúcich osôb, hehe!

   My, posranci trocha podrbeme aj Tvoj obľúbený futbalový klub - málo ho totiž asi vyciciava disciplinárna komisia SFZ, keďže na zápasy ešte nejakí diváci chodia a kluby ich napriek tomu nevyháňajú! Organizátor podujatia dostane pokutu do 1660 eur ak písomne neoznámi obci konanie podujatia do 7 dní pred začatím, na vstupenkách pre celoštátne súťaže dospelých neuvedie povinnosti a zákazy účastníkov podujatia a situačný plán štadióna, nezriadi usporiadateľskú službu, alebo ju zriadi v nedostatočnom počte, nezabezpečí verejnú ochranu objektov a verejný poriadok usporiadateľmi, alebo SBS, neskončí alebo nepreruší podujatie v prípade závažného narušenia verejného poriadku, alebo ak ho nie je možné obnoviť, nepožiada aspoň 15 dní vopred o spoluprácu Políciu, ak je podujatie onačené za rizikové atď... (nebojte sa, je toho dosť a na niečom už tie kluby nachytáme).

   Ak ste si vy, hlupáci navštevujúci futbalové a hokejové zápasy mysleli, že štadióny slúžia na to, aby ste mohli sledovať zápasy svojho obľúbeného mužstva, tak omyl! Štadión musí podľa nového zákona v prvom rade slúžiť na efektívnu kontrolu všetkých účastníkov podujatia, účelnú rozmiestnenie bezpečnostných prepážok, priestory a vstupy musia umožňovať zásah poriadkových, policajných, protipožiarnych a zdravotníckych služieb (viete predsa, že políciu zo svojich daní živíte len preto, aby sa v po stovkách pohybovala po futbalových štadiónoch, že?). Aby sme nezabudli, na štadiónoch s kapacitou nad 5000 divákov nie sú povolené miesta na státie (t.j. odtiaľ bude už len krok k tomu, aby sme ustanovili zákaz státia :-P). Samozrejme, keď sa rozhodneme, že je to treba, priestor štadióna uzavrieme aby sme Ťa mohli dôkladnejšie skontrolovať a liezť Ti do súkromia, he!

   Ešte trocha podrbeme mestá, ak by neboli dostatočne aktívne pri hádzaní polien pod nohy športových klubov! Obec dostane od obvodného úradu pokutu, ak nezakázala podujatie, na ktorom je podozrenie, že dôjde k ohrozeniu života, ak ju o to požiadala Polícia, alebo organizátor podujatia, nezakáže alebo nepreruší podujatie, na ktorom boli porušované ľudské práva, nezakáže predaj alkoholu, ak o to požiada Polícia alebo organizátor podujatia (už začínate vidieť, kto bude v tomto štáte všetko riadiť, že :-P) a to pokutu až 3320 €. Ak obec šikovne zvalí vinu na organizátora, môže mu takú istú pokutu uložiť na oplátku ona.

   A pre vás, čo ste vec ešte stále nepochopili - vedzte, že Polícia môže podujatie zakázať, alebo vylúčiť účasť divákov na zápasoch, ak sa tak proste rozhodne. Tak držte hubu a krok!

"Zvieratá vonku hľadeli z prasaťa na človeka, z človeka na prasa a opäť z prasaťa na človeka; nedalo sa však už rozoznať, kto je kto." George Orwell

   Dovidenia 17.novembra, keď vám pripomenieme, že za komunizmu tu bola strašná a zlá totalita. A komunizmus nám trvá a trvá....

Posranci NR SR

späť